2024 můj referát, volební schůze

Vážené dámy, vážení pánové, vážení hosté, kamarádi, členové naší základní kynologické organizace. Dovolím si trochu kritiky! Staří matadoři mě znají. Vědí, že nejsem podrazák! Snažil jsem se vždy jednat fér!

Předpokládám, že všichni členové naší organizace ve Vendryni mají zájem, aby organizace šlapala!

V organizaci, jsem od roku 1973 takže, letos 51 let. Začínal jsem, jako řadový člen, působil jsem na postech, figurant, poté výcvikář. Jezdil jsem, 80 léta hodně po závodech. Můžu říct, že, se mi dost dařilo! Vyhrál jsem 3 putovní poháry, konkrétně ve Vendryni, na Slezské Ostravě a v Horní Suché. Pro zajímavost v kraji i mimo náš kraj jsem vyhrál minimálně cca 35x první místo + 9x první místo za putovní poháry. Druhých a třetích míst bylo bezpočet. Z toho se dá usoudit, že mé zkušenosti s výcvikem jsou na vysoké úrovni. Za období, kdy jsem jezdil po závodech, jsem získal mnoho zkušenosti a i ocenění. Učil jsem se od těch nejlepších: Hota, Turoň, Raška, Wantulok, Šimíčková, Klimánek Mirek. Našli by se jmenovitě ještě i jiní! Mluvím o tom proto, a myslím, že je pravda, že bychom se všichni měli, hlavně noví členové učit od těch nejlepších. Měli bychom i podle nejlepších improvizovat! Získané zkušenosti jsem využíval, při výcviku, a i při budování areálu.

16 roku jsem pracoval, jako místopředseda, zároveň jsem byl členem oblastního výboru dnes, je to krajský výbor Moravskoslezského kraje. V roce 2001 jsem byl zvolen do funkce předsedy naši ZKO. Ve funkci předsedy naší organizace jsem pracoval 21 roku.

V dobré víře jsem budoval a vybudoval areál, postavil klubovnu. Areál byl vybudovaný pro naše členy, členy Vendryňské organizace!

Nový výbor, žádný vděk, žádné poděkování, přišli k hotovému, pěstuji si na mé práci svoje ego! Dodám, že ještě mě chtějí diskriminovat, nechtějí slyšet pravdu, chovají se spiklenecky. Předsedou a celým výborem jsou porušovány stanovy svazu. Předseda koná, jako by byl majitel celého objektu celého cvičáku, celého areálu. Paní Džupinové dovolí mít svého psa v kanceláři, uvádí, že je to jeho kancelář, a on si tam může dělat, co chce, což je moc velký omyl! Já tam nesmím mít granule, které odebírají, (kupuji) naši členové Uvedl jsem výše, že jsem v dobré víře budoval vše pro členy ZKO! Od předsedy jsem se dozvěděl, že jsem v kanceláři trpěn, ovšem pes pí, Džupinové v kanceláři nevadí, což odporuje stanovám svazu!  

Pro Vendryňskou organizaci jsem napsal, zpracoval výcvikový řád, klubový řád i organizační řád! Řády byly schvalované výborem, vydávané v čase, podle potřeby. Žádný z nich nebyl zrušen ani pozměněn. Z toho vyplývá, že pořád platí! Řády byly psané podle stanov, aby neodporovali stanovám!

Jsem smutný a zároveň naštvaný, že se areál ve výcvikové dny využívá k jiným účelům než pro, který byl vybudován. Zde musím na tvrdo říct, že prioritou organizace je výcvik! Je smutné, když já si chci v neděli se svým psem zacvičit, přijedu na cvičák a tam na výcvikové ploše, stany a auta, takže když chci cvičit, abych jel do Jablunkova, nebo nevím kde! Pan předseda je pán on se nemusí s nikým radit, on všechno ví, všecko zná, může si prostě dělat, co si zamane! Nevím, jestli u nás v areálu chce provozovat kempink? Neumí komunikovat, nebo nechce komunikovat, neumí se domlouvat! S nikým, se neporadí, on přece všechno ví, všechno zná, může si dělat, co si zamane. Za mě by si pan Macura určitě nemohl pronajat náš areál, cvičební plochu, a ještě k tomu v neděli, kdy naše organizace má hlavní výcvikový den. pan Macura si se svou partou postaví stany a auta na výcvikové ploše.

V organizaci se nedodržuji základní pravidla: slušnost, ohleduplnost, úcta, chybí disciplína! Disciplína je základ úspěchu! Dalo by se říct, že v organizaci si každý dělá, co chce!

Výborem bylo schváleno, že areál je rozdělen na tři sekce – 1. Klubovna, -2. Výcviková plocha a za -3. Plocha pro odstavování aut. Všechno je dohledatelné v zápisech výboru. Pan Szwarc to asi neví, měl by ale vědět!

Kdo chce vědět, může si i dohledat, jak to bylo s panem Macurou, kdy on byl ještě naším členem! Jak celá kauza kolem pana Macury vznikla. Může si to přečíst každý, a hlavně by si kauzu měl přečíst a připomenout náš pan předseda, Szwarc Luboš, on u toho byl, když mě pan Macura chtěl dát málem k soudu, za to že jsem se ho zeptal, jestli nemá nějaké rukávy doma. Pan Szwarc má ale krátkou paměť! Z toho vznikl můj názor, že předseda je podvodník a podrazák! Kolikrát, když se mě Macura zeptal, jestli si může přijít na cvičák zacvičit, a už nebyl našim členem, dovolil jsem mu! Cvičák je určený pro výcvik!

Předseda by si měl nastudovat naše předpisy, usnesení, řády, směrnice, také by měl znát stanovy svazu!!! Stanovy by si měl pročíst každý člen organizace a výbor by je měl umět nazpaměť, kdo z výboru nemá dobrou paměť, měl by je, jako brožuru, nosit stále u sebe! Kolikrát jsem vedl s panem Macurou diskusi, ještě když byl našim členem, ať přijde také někdy na cvičák v neděli. Jenom plané sliby! To trvalo dva roky, takže když dal výpověď, byl jsem tomu rád! Macura zneužíval ZKO pro své soukromé účely. Cvičák využíval ke svým soukromým výcvikům, cvičil si přes týden, kdy se nevědělo, co se v areálu děje. Připadalo mi, že si cvičák, jako by přivlastnil! Připomenout by se ale mělo, že pan Macura měl i dílčí úspěchy. Mně osobně vadilo, že pan Macura nechodil na cvičák v neděli, kdy byl hlavní výcvikový den.

Všechno zajímavé, koho by co zajímalo k naší organizace, se dočtete na naších webových, stránkách. Zde nastala také zajímavá situace, kdy já jsem naše webové stránky stvořil, ale jak výše uvádím výbor nějak soukromničí! Zrušil, nebo přepsal přihlašovací údaje, nemůžu se na naše stránky přihlásit, abych mohl do svých stránek psát, pro vás informace!

V našich webových stránkách se určitě dokážete orientovat. V boční roletce je odkaz „Zasloužilého předsedy“. Je tam i odkaz na mé webové stránky. Celá kauza kolem Macury je archivovaná na mých webových stránkách.

Myslel jsem, že tato kauza je už za mnou, že už ji nebudu muset nikdy vzpomínat, jenže nastala situace, kdy ji musím připomenout, hlavně předsedovi, Szwarcovi! Podnět dal pan předseda Szwarc, ptal jsem se, když pronajal klubovnu, prý Sikorovi, jestli si vzpomíná, jak to bylo s Macurou. Nějak se mi doneslo, že najímatelem je Macura.

Macura odešel z organizace na vlastní žádost, bylo to 31. 12. roku 2014.

Ještě za mého předsedávání jsem měl na každé členské schůzi referát! V každém referátu jsem připomínal, že vše je o komunikaci a o domluvě, o spolupráci, odvozeno od slova organizace, máme v názvu, tak se má organizovat! Vycházím-li z tohoto slova, mělo by se konat organizovaně, do všech akcí, zapojit celou členskou základnu! Mnozí z členů, kolikrát neví, kdy se, co koná.

Ještě jednou připomínám, že vše je o komunikaci, vše se dá domluvit! Jenže pán předseda Szwarc nekomunikuje, všechno ví, všechno zná! Já bych řekl, že pro mě je pan předseda podrazák a podvodník!

Když se měla dělat fasáda na klubovně, sundal jsem baner, který visel vedle vchodových dveří už od roku 2016. K tomu to baneru byla sepsaná smlouva s firmou Canis! Je na pováženou, že pan předseda Szwarc, baner neregistroval! Kolem baneru chodil 5 roku a neví, že nějaká firma Canis existuje. Dávali nám ceny na závody. Předseda si sehnal jiného sponzora, v pořádku, nemůže se mu to zazlívat! Můj Baner jsem sundal kvůli fasádě. Chtěl jsem baner znovu vyvěsit, avšak pan předseda mi už nedovolil. Zakázal, baner od firmy Canis vyvěsit. Tohle je důkaz arogance, namyšlenosti a podrázactví. Vše by bylo v pořádku, kdy by se býval se mnou domluvil! Každá smlouva se dá vypovědět! Výše jsem psal, že pan Szwarc se nedomlouvá, on je pán, on rozkazuje!

Pro výbor, hlavně předsedu, kterého nezajímají směrnice, řády a ani stanovy ČKS.

Obdržel jsem program členské schůze! Mělo být napsané pozvánka na členskou schůzi + program členské schůze. Jsou to maličkosti, jenže na maličkostech se bazíruje! Každý člen měl obdržet pozvánku do vlastních rukou, minimálně 30 dnů před konáním schůze!  Chtěl jsem pomoct, dříve jsem navrhoval, že pozvánky zpracuji jednotlivě, pro jednotlivé členy!

Musím podotknout, že se ví už od 2. října 2023, že v organizacích měly proběhnout volby do výboru. Termín byl dán do února 2014. Existuje, že volební období je na dobu, 5 ti let. ČKS stanovuje termíny, kdy mají volby proběhnout! Letošní rok v listopadu bude IX. sjezd ČKS. Je dáno, že když, jako třeba u nás byly volby v roce 2021, tak tato členská schůze a volby byly jen jako doplňující, byla to doplňující schůze, a i mimořádné volby.

Kdyby se pan Szwarc zajímal, zeptal se mě, nebyl ješitný, uražený, tak by věděl. Když jsem předával funkci, tak jsem o tom mluvil, že mají jenom tříletý mandát. Na stránkách ČKS je všechno dopodrobna vysvětleno!

Od Míši bych chtěl vysvětlení, co to byly za jakési kecy, ohledně ČKS, Míša něco mluvila, že za mě nebyly semináře. Za výcvik, a i semináře je odpovědný hlavní výcvikář, je to v jeho gesci! Hlavní výcvikář byl od roku 2014 Szwarc a za tu dobu nebyl schopný udělat ani jedno školení pro výcvikáře, figuranty, žádnou schůzku nezorganizoval, nedělal nic, nic neudělal. Jen všude uváděl, že on je hlavní výcvikář. Na semináře, školení výcvikářů k paní Chmurové jsem členy, kteří měli zájem, posílal já. Posílal jsem zájemce i na školení figurantů, nebo i na školení kladečů. Školení bylo v režii ZKO.

Na každém výboru, každý měsíc, jsem hlavního výcvikáře vyzýval, žádal ho, ať svolá schůzky výcvikářů, figurantů i kladečů. Nesvolal ani jedno sezení. Školení jsem za Luboše dělal já. Já jsem schůzky svolával, řešilo se dost podstatných věci.

Ještě k článku, který jsem rozeslal svým potencionálním voličům a nějak také vadil slečně Bujakové, protože mě nařkla, ani nevím pořádně z čeho, že se to nedělá atd., Tak se teď ptám, o co jí šlo? Článek, který jsem rozeslal svým potencionálním voličům, nijak nebyl tajný, ovšem zdálo se mi, že nebudu zatěžovat voliče mého protikandidáta!

Od první hodiny, ještě pan Szwarc ani nepřevzal funkci předsedy a hned mu vadilo, že bych mohl mít přehled, kdo je v klubovně, změnil u alarmu hlášení, kdo je momentálně v klubovně. (Nemělo by to být pro mě, až tak důležité, předsedovi vadilo, že jsem věděl, kdy on je v klubovně!).

Na druhé straně je už 3 roky ve funkci předsedy, a ještě si asi nepřečetl výcvikový, klubový ani organizační řád. V organizačním řádu je uvedeno, že by se měl výbor scházet 12x za rok.

Každému členu naši Vendryňské organizace, bych doporučil, který může, ne každý má PC, aby se seznámil s historii naši ZKO. Od ČKS jsem obdržel certifikát, který mě opravňuje nosit bronzový odznak, výcvikář III. stupně. Český kynologický svaz mi udělil bronzovou plaketu za zásluhy. Od KV jsem u příležitosti výročí mých 70 let obdržel pohár nejlepší předseda. Také při jistých příležitostech jsem byl odměněn 2x zlatou plaketou za zásluhy. Je z toho patrné, že jsem 50 let poctivě pracoval pro naši organizaci!

Naše činnost je založena na jednotlivcích a v pravdě na každém z nás záleží, jak naše organizace bude hodnocena, a i jak bude fungovat!

Pán předseda by si měl uvědomit, že to není jeho organizace, že je jen jejím správcem!

Ještě k novému výboru.

Nový výbor pracuje, ale něco mi u něho schází. Práce předsedy, je práce na celý úvazek. Nový předseda p. Szwarc má práci usnadněnou, přišel k hotovému. Neměl by vymýšlet už vymýšlené. Jen, jak jsem už výše psal potlačit v sobě ješitnost a zeptat se. Je pravda, že nikdo není vševědoucí, říkal jsem panu Szwarcovi, že mu v začátcích pomůžu, že časem se všechno naučí. Jenže pan předseda se nechce učit! Je urážený! Urazil se, když jsem mu vytkl, jak to že neteče voda? Jako předseda by si neměl dovolit, když jsem se zeptal, jak to bylo s nájmem, tak po mě vyjel, doslova mně seřval, že si nemám brát jeho jméno do huby!

Dodávám, na některé věci viz Macura, nejde zapomenout!!!

Tuto připomínku neboli referát budu opět archivovat na mých webových stránkách.

 

Mohli byste také všichni vědět, že: „Kynologie, jako vědní obor je ve své podstatě tak složitá, že jen hlupákovi se může zdát, že ji rozumí!“

Václav Kopka zasloužilý předseda.

V Třinci 12. ledna 2024

Ještě mám v poznámkách!

Macura odešel v r. 2014 na vlastní žádost, myslel, že strhne naše členy sebou, že založí novou organizaci, myslím, že čtyři jeho věrni odešli s ním.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1)     Zkouška (p. Košťál) vyhrazeno pro ZTP, bez mého vědomí předseda dovolil rozhodčímu postavit si své auto na vyhrazené místo! Dát vědět dopředu, žádný problém!

2)     Z tohoto titulu, protože mi nebylo jedno, že beze mě o mně byl kravál, šrumec! Na to pan Žársky zařídil, že vyhrazené parkoviště podle předpisu nevyhovuje „musel jsem značku odstranit“ tímto se, ale stalo, že p. Žársky zrušil celé parkoviště! 

3)     Prioritou organizace je výcvik, hlavní výcvikový den je neděle. Na neděli se nepronajímá ani klubovna, natož areál. Přijdu v neděli v 9,00 hodin cvičit a na ploše stanový tábor p. Macura.  

4)     Baner Canis smlouva od r. 2016, nesmím znova pověsit, přestože byla sepsaná smlouva s firmou Canis, za to, že baner bude viset, budou nám dávat ceny pro vítěze závodu a i dávali.

5)     Firma Canis smlouva od r. 2016. Pan předseda Szwarc kolem baneru chodil 5 roků, za ten čas si nevšimnul, že vedle dveří do klubovny visí baner firmy Canis, neví, že existuje nějaká firma Canis.

6)     V neděli ráno si chci v klubovně umýt ruce, neteče voda, jen jsem se zeptal proč, od té doby je pan předseda uražený, prý ho všude pomlouvám a kdesi cosi. Chci, ať napíše všechny emaily, v kterých ho prý pomlouvám! Jak se říká, „jedna paní povídala“.  

7)     Nájem klubovny usnesení výboru, ne 2x po sobě jdoucí dny, příprava stolu, navezení materiálu atd.

8)     Pes v klubovně, proti všem řádům, stanovám svazu, když pejsek nezvládá, tak ho nechat doma, chodit s ním na cvičák, jestli potřebuje cvičit, tak chodit individuálně, samostatně! Nenechat se vydírat, že přestane chodit na cvičák! Vydíraní je dokonce trestné!

9)     Webové stránky. Aktualizace pozdě, věci jsou dávané na náš web opožděně. Schválnost! Naše webové stránky jsem vytvořil já nemohu se připojit změnili přihlašovací údaje!

10)  21 roku jsem byl předsedou žádný konflikt, Szwarc 3 roky a už 9x konflikt.

 

Mohl bych pokračovat ohledně voleb!

Zákon č. 89/2012 Sb. Občanský zákoník (nový) (zákony pro lidi.cz.) paragraf 214

 

(1) Zasedání členské schůze se svolá vhodným způsobem ve lhůtě určené stanovami, když ve stanovách není uvedeno, tak se řídí občanskoprávními předpisy, Schůze musí být svolána nejméně třicet dnů před konáním. Měsíc před konáním musí být rozeslané pozvánky s uvedeným programem. Z pozvánky musí být zřejmé místo, čas a pořad (program) zasedání.

(2) Je-li zasedání svoláno podle § 248, může být pořad zasedání proti návrhu uvedenému v podnětu změněn jen se souhlasem toho, kdo podnět podal.

(3) Místo a čas zasedání se určí tak, aby co nejméně omezovaly možnost členů se ho účastnit.

 

To je vše, co jsem chtěl členům organizace na této schůzi říct. Můžete se ptát, rád odpovím jakékoliv dotazy!

Je tu hodně nových členů, staří si mě už možná nepamatují, nebo jsem jim už pro srandu?

Václav Kopka